Foodsavers maken gezonde soep op basis van groenteoverschotten!

Foodsavers gaan gezonde soep maken op basis van groenteoverschotten! Een samenwerkingsverband van 6 sociale economie bedrijven en OCMW Kortrijk  onder leiding van Arbeidskansen vzw zullen in 2019 verse soep op basis van groente-overschotten produceren en verdelen via sociale organisaties aan mensen in armoede in België.

De POD Maatschappelijke Integratie, dit is de nationale beheersautoriteit voor het Europese FEAD-programma, wilde haar aankooppolitiek verduurzamen. Daarom lanceerde ze in 2018 bij wijze van proefproject een overheidsaanbesteding, voorbehouden voor sociale economie bedrijven, voor soep op basis van groente-overschotten. Dit ‘experiment’ is een ware primeur in Europa! De opdracht werd toegewezen aan het Limburgse sociale economie bedrijf Arbeidskansen vzw, dat hiervoor samenwerkt met 6 Vlaamse en Brusselse sociale economiebedrijven: De Biehal, De Kringwinkel Zuiderkempen, Den Diepen Boomgaard, OCMW Kortrijk, WAAK vzw en Travie. KOMOSIE begeleidt deze partners bij de vlotte start van deze soepproductie en de onderlinge samenwerking. De leveringen van deze gezonde en lekkere soep starten vanaf december ’18. Veel succes en smakelijk!

Foto rechts: Het Brusselse maatwerkbedrijf Travie, 1 van de partners in het ‘soepproject’ leidt de Foodsavers rond in hun productiekeuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *