Project ‘Circulair aan de slag met voedseloverschotten en nevenstromen’ is goedgekeurd

Minister van Omgeving Schauvliege keurde binnen de Open Call Circulaire Stad en Ondernemen van Vlaanderen Circulair het project ‘Circulair aan de slag met voedseloverschotten en nevenstromen in de voedingsketen’ van KOMOSIE goed. In dit project gaan Foodsavers-bedrijven in de sociale of reguliere economie aan de slag om nieuwe lekkere producten te maken o.b.v. overschotten van een supermarketketen en o.b.v. nevenstromen van landbouwbedrijven of voedselverwerkende bedrijven.

 

Aan deze projectdeelnemers gaan we ook het modelconcept van de Foodsavers Restjesfabriek demonstreren en dissemineren. Bij deze innovatieve samenwerking tussen sociale economie bedrijven en reguliere bedrijven, gaan we bewust ook sociale meerwaarden creëren via sociale tewerkstelling, in een breed perspectief. Deze samenwerkingen worden ondersteund en gecoacht door experte n van KOMOSIE, CODUCO en VIVES om hiervoor nieuwe businessmodellen in co-creatie vorm te geven en in praktijk te testen in een pilootproject.

 

Zodoende willen ze het potentieel demonstreren dat overschotten van supermarkten of nevenstromen op een duurzame wijze optimaal benut en maximaal gevaloriseerd kunnen worden zodat ze voor humane consumptie blijven dienen. Dit heeft een grote maatschappelijke en economische relevantie want voedselverliezen hergebruiken hoort bij de beste opties van de cascade van waardebehoud en is een van de meest kostefficiënte methodes om CO2-uitstoot te verminderen.

 

Voor meer info of om deel te nemen, contacteer eb.sr1548980145evasd1548980145oof@o1548980145fni1548980145 , t: 03 281 03 30

                            

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *