Depot Margo

Depot Margo is een so­ciaal distributieplatform in het kader van armoedebestrijding. Concreet zamelt Depot Margo gezonde voeding, zoals fruit- en groenteoverschotten, en verzor­gings- of onderhoudsproducten in en verdeelt deze via hulporga­nisaties aan mensen in armoede in Limburg. RIMO Limburg heeft hiervoor SALK-middelen (Strate­gisch Actieplan Limburg in het Kwadraat) gekregen van de Vlaamse gemeenschap en de provincie Limburg.

De dagverse groente­overschotten van BelOrta in Sint-Katelijne-Waver en de overschotten appelen van BelOrta in Borgloon worden naar Limburg vervoerd door Depot Margo. In andere provincies wer­den al veel groente-overschotten gratis uitgedeeld aan mensen in armoede.  Maar door de afstand was dat in Limburg niet het geval, ook al wisten we dat veel Limburgse voedselhulporganisaties er van droomden om meer gezonde, verse groenten te kunnen verde­len aan hun doelgroep. Er zijn ondertussen 13 Vincentiusconfe­renties en 2 sociale buurtrestau­rants die groenten afnemen.

De producten die weke­lijks opgehaald worden bij de veiling, komen bij Depot Margo onmiddellijk in de koeling. Daar worden ze gesorteerd en geteld en aangeboden aan verschillen­de organisaties via het online platform Schenkingsbeurs (www.schenkingsbeurs.be). De deel­nemende organisaties krijgen au­tomatisch een e-mail en kunnen de gewenste producten. online reserveren. Doordat het magazijn continu open is tijdens de werkuren kunnen de organisa­ties deze producten ophalen wanneer het hen best uitkomt.

 

Filmpje over Depot Margo - prijs toekomstige generaties 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *