Nieuwe producten van Foodsavers vallen in de smaak

Een goede samenwerking tussen KOMOSIE, VIVES en De Winning (in het kader van het project Restjesfabriek) werpt zijn vruchten af: De Winning produceert nu lekkere nieuwe producten op basis van bierdraf en oesterzwamsteeltjes. De voorbije weken kregen deze producten heel wat aandacht.

Deze (h)eerlijke producten worden gemaakt op basis van reststromen uit de voedingsindustrie en landbouw en worden gemaakt in het kader van sociale tewerkstelling. Het gaat o.a. om koekjes op basis van draf (het restproduct bij de eerste stap van het bierbrouwen) en kroketjes op basis van geredde oesterzwamsteeltjes.

Eind november week kwamen de koekjes (en de Restjesfabriek De Winning) mooi in beeld tijdens het VTM-nieuws (https://nieuws.vtm.be/binnenland/te-veel-eten-verspild-dit-kan-je-eraan-doen). Daarnaast waren ze ook te proeven op de New Ideals conferentie van de New Ideals. Tijdens de Week van de Smaak organiseerden de partners een promo-moment in Geetbets, met rondleiding in het bedrijf van oesterzwamteler Jan Raymaeckers.

Last but not least: de producten werden ook voorgesteld tijdens het Koninklijk bezoek aan Den Diepen Boomgaard. Leuk dat deze producten mee worden opgenomen in hun duurzaamheidsverhaal!