foodsavers

Wie zijn Foodsavers?

Foodsavers zijn professioneel werkende organisaties en medewerkers die sociaal aan de slag gaan met voedseloverschotten of nevenstromen.

Foodsavers willen vermijden dat voedseloverschotten op de afvalberg belanden of laagwaardig worden gevaloriseerd. Verlies van voedsel betekent immers verlies van schaarse grondstoffen die gebruikt worden om het te produceren. Ze doen inspanningen om werk te creëren of te behouden voor kansengroepen en ze in te zetten waar mogelijk. Er is ook aandacht voor andere sociale meerwaarden, zoals het verbeteren van de toegang tot kwalitatieve voeding aan mensen in armoede. 

Met een nieuwe sterke naam en een nieuw logo wil de sector zijn activiteiten en diensten meer zichtbaarheid geven en meer cohesie krijgen binnen de sector.

 

Waar vind ik meer informatie?

Meer info over de invulling van het logo en kwaliteitskader volgt later. Spannend!
De website van Foodsavers is momenteel in opbouw. In tussentijd kan u de nodige informatie nog altijd terugvinden op de website van KOMOSIE: www.komosie.be/voedselverlies.

 

 

Wat doet KOMOSIE?

komosieKOMOSIE zorgt al sinds 2013 voor een actieve ondersteuning aan startende en bestaande sociale (economie) organisaties in Vlaanderen die werken met voedseloverschotten. Het merk en kwaliteitslabel Foodsavers moet er mee voor zorgen dat deze sector meer zichtbaarheid, cohesie en ondersteuning krijgt.

 

Voor meer info: eb.srevasdoof@ofni